Welkom bij Zelfvoorzienend in Zweden

Wat leuk dat je je bevindt op de website Zelfvoorzienend in Zweden. Sinds januari 2023 zijn wij druk bezig om ons leven in te richten om meer zelfvoorzienend te leven door middel van een moestuin, voedselbos en andere basis behoeftes. In Nederland was dit voor ons niet mogelijk mede door ons werk en de plek waar wij woonden. We beginnen dus eigenlijk vanaf nul met onze kennis en vergaren deze het beste via boeken en internet.

De website fungeert voornamelijk als blog waarin wij de lezer meenemen in de stappen die wij hebben gezet. De stappen variëren van kleine veranderingen, zoals het opslaan van water, tot grote veranderingen, zoals het planten van bomen. Wij zijn bezig om ons leven in te richten volgens de permacultuur principes en willen voor 60% zelfvoorzienend zijn over 5 jaar. Dat lijkt misschien weinig, maar wij hebben de keuze gemaakt om zelfvoorzienend te zijn in groenten en fruit, vlees en andere dierlijke producten zoals eieren, honing en wol. Dit is voor het moment onze focus, maar misschien wordt dit nog altijd uitgebreid naar energie bijvoorbeeld. Voor het moment is ons huis al zelfvoorzienend in water met een eigen bron.

Elke post die geplaatst wordt, bestaat uit een chronologische opbouw en duidelijke tijdlijn. Op deze manier hopen wij niets over te slaan in ons avontuurlijke nieuwe leven. De posts zijn bedoeld om ons eigen gemaakte stappenplan in kaart te brengen. Leuk als naslagwerk, maar hopelijk vooral leerzaam voor jullie!

Vind je het leuk om meer over ons te weten, bekijk dan ook onze vlogs op ons YouTube kanaal: Södra Gård. Het kanaal wordt wekelijks ge-update. Ook zijn wij te volgen op Facebook en Instagram.

Heel veel lees en leer plezier op onze blog!

Kimberley en Stefan